Archive for the ‘Recomandari’ Category

Friday, January 14th, 2011

ISRAEL- Pelerinaj in TARA SFANTA de la 465€

7 zile: Ierusalim, Bethleem, Ein Karrem, Hozeva, Ierihon, Marea Moarta, Nazaret, Iordan, Mt. Fericirilor, Tabgha, Canna Galileii, Capernaum, Tabor, Haifa, Cesareea, Tel Aviv

Ziua 1. TEL AVIV- HAIFA- CAESAREA – NAZARET

Intalnire cu reprezentantul Agentiei de turism organizatoare la aeroportul “Henri Coanda” – Otopeni la ora 09.00. Decolare la ora 11.05. Aterizare in Tel-Aviv ora 13.40. Dupa terminarea formalitatilor vamale, intalnire cu ghidul israelian si dupa un tur de oras cu autocarul in Tel Aviv, ne deplasam spre Nazareth. In drum se viziteaza Haifa – Biserica Stella Maris (pestera Sf. Prooroc Ilie), Gradinile Suspendate si Caesarea. Cazare si cina in Nazaret / Tiberias.

Ziua 2. Mt. TABOR- CANA GALILEI- Mt. FERICIRILOR- TABGHA- CAPERNAUM

Mic dejun. Deplasare spre Muntele Tabor. Se viziteaza biserica aflata pe varful muntelui, a carui constructie a fost initiata de un grup de calugari romani in perioada 1859-1862 (accesul se face cu taxi de 7 locuri al carui tarif este inclus in pret). Urmeaza Cana Galileii unde se viziteaza Biserica Minunii construita pe ruinele unei bazilici din secolul al –VI-lea. Continuam cu o oprire pe Muntele Fericirilor. Pe platoul muntelui, avand o inaltime de 560 metri, se afla capela de forma octogonala a Bisericii Fericirilor. Incheiem ziua cu Tabgha, unde admiram o biserica construita in stil bizantin si Capernaum, orasul unde a locuit Iisus dupa ce a plecat din Nazareth. Aici se viziteaza ruinele sinagogii din calcar alb, locul in care Iisus a predicat, ruinele casei soacrei Sf. Petru si Biserica Ortodoxa greaca „Sfantul Gheorghe”. Intoarcere pentru cazare si cina in Nazareth / Tiberias.

Ziua 3. NAZARET- IORDAN- IERIHON- QUMRAN- MAREA MOARTA- IERUSALIM

Mic dejun. Incepem vizita in Nazareth, atat cu Biserica Ortodoxa „Sfantul Gavril”, unde admiram si Fantana Fecioarei Maria, cat si cu Biserica catolica „Buna Vestire”, care adaposteste in subsol o parte a casei lui Iosif (Pestera Familiei Sfinte). Deplasare la Raul Iordan / Yardenit, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileii si este amenajat pentru a da posibilitatea pelerinilor sa intre in apele sfinte. Plecare spre Ierihon unde vizitam Asezamantul Romanesc si Dudul lui Zacheu. Sosim in Qumran (oprire la magazinul de cosmetice) -Marea Moarta. Seara, sosire pentru cazare si cina in Ierusalim / Bethleem.

Ziua 4. IERUSALIM- BETLEHEEM

Mic dejun. Intrare in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan, oprire la Scaldatoarea Vitezda, Pretoriul, parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, Golgota, Sf. Mormant. Dupa-amiaza (daca este posibil), deplasare la Betleheem pentru vizitarea Bisericii Nasterii Domnului care este construita peste pestera folosita ca staul. Locul in care Iisus s-a nascut este marcat cu o stea de argint cu 14 colturi montata pe o placa de marmura alba. Biserica originala a fost construita in timpul Imparatului Constantin, prin grija mamei sale, Imparateasa Elena, in anul 333 d.Hr. Cina si cazare in Ierusalim / Bethleem.

Ziua 5. IERUSALIM
Mic dejun. Se viziteaza asezamantul Romanesc din Ierusalim, Muntele Maslinilor, Capela Inaltarii pe Muntele Eleon, Manastirea Tatal Nostru, construita pe locul unde Iisus i-a invatat pe ucenici cum sa rosteasca rugaciunea Tatal Nostru, Dominus Flevit, Biserica Maria Magdalena, Gradina Ghetsimani locul unde obisnuia Iisus sa se retraga si sa se roage, Biserica Tuturor Natiunilor construita prin contributia a 12 state. Urmeaza apoi Biserica Mormantului Maicii Domnului unde gasim Capela Sfintilor Ioachim si Ana, Capela Grota Tradarii si o lespede de piatra pe care a fost depus trupul Sfintei Fecioare Maria. Cina si cazare la Ierusalim / Bethleem.

Ziua 6. IERUSALIM- EIN KAREM- IERUSALIM
Explorarea Ierusalimului continua cu: Zidul Plangerii, Muntele Sion, vizita la Foisorul “Cina cea de Taina”, Biserica Adormirii Maicii Domnului si Mormantul lui David. Deplasare la Ein Karem, orasel cunoscut ca locul de nastere al Sfantului Ioan Botezatorul si loc al intalnirii Sfintei Fecioare Maria cu Elisabeta. Aici se viziteaza Biserica “Sf. Ioan Botezatorul” ridicata pe locul nasterii “celui mai mare om nascut din femeie”. Intoarcere la Ierusalim / Bethleem pentru cina si cazare.

Ziua 7. IERUSALIM- TEL AVIV- BUCURESTI

Ora 02:30- Trezire matinala-Mic dejun la pachet-Ora 03:00 deplasarea spre aeroport, pentru a ajunge la Ben Gurion la ora 4:00, in vederea decolarii spre Bucuresti la ora 07:05.(minimum 3 ore inainte de zbor).

PERIOADA
MARTIE- APRILIE

Loc in camera dubla

Supliment Single

Copii 6 – 10 ani

martie -aprilie 2011

Pelerinaj la Manastirea PRISLOP in data de 11-12 septembrie 2010

Thursday, August 12th, 2010

Participare la Sf. Liturghie; pelerinaj la mormantul parintelui ARSENIE BOCA si la grota Cuviosului IOAN de la Prislop.

Se mai viziteaza Manastirea Cartisoara, Catedrala din Sibiu, Manastirea OASA, Manastirea Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Afteia, Biserica Densus.

Transport microbuz(caldura, aer conditionat, instalatie audio), atmosfera relaxanta plina de istorie si spiritualitate, insotitor grup.

Pret 110 lei / persoana

Tel: 0745 099 864

0745 099 864

0752 355 657; 0771 505 633

DANIELA

PELERINAJ LA MANASTIREA BUCIUM „PACEA LUMII INTREGI” 6 AUGUST HRAMUL MANASTIRI „SCHIMBAREA LA FATA

Monday, August 2nd, 2010

PARTICIPARE LA SLUJBA SFINTEI LITURGHII, SE VA SERVI MASA DE PRANZ. LA INTOARCERE INTRAM SI LA MANASTIRILE BERIVOI, SINCA VECHE.

Tel: 0745099864 sau 0771505633, Daniela

PRET 30 LEI/PERSOANA.

PELERINAJ LA MANASTIRILE DIN BUCOVINA 19-20-21-22 AUGUST 2010

Monday, August 2nd, 2010

Traseul cuprinde:

 • Manastirea Izvorul Muresului
 • Manastirea Bsitrita (ICOANA FACATOARE DE MINUNII A SFANTEI ANA, CE O INFATISEAZA PE SFANTA ANA
  TINAND IN BRATE O COPILA, NIMENI ALTA DECAT FIICA SA, SFANTA FECIOARA MARIA)
 • Manastirea Agapia
 • Manastirea Varatec
 • Manastirea Neamt
 • Manastirea Sihastria (MORMANTUL PARINTELUI CLEOPA)
 • Manastirea Secu
 • Schitul Sihla-PESTERA SF. TEODORA
 • Schitul Braniste
 • Manastirea Boroaia(MORMANTUL PARINTELUI ARGATU)
 • Slatina
 • Manastirea Rasca
 • Manastirea Voronet
 • Manastirea Humor
 • Manastirea Dragomirna
 • Manastirea Hagigadar (MAN DORINTELOR)
 • Manastirea Putna
 • Chilia SF Daniil Sihastru
 • Manastirea. SUCEVITA
 • Manastirea Moldovita
 • Manastirea Horaita
 • Manastirea Durau
 • Manastirea Petru Voda (BINECUVANTARE DE LA PARINTELE IUSTIN PARVU)
 • CHEILE BICAZULUI, LACUL ROSU.
 • INCLUDE CAZARE LA MANASTIRI.
  PRET 260 LEI/PERS.

  Tel: 0745099864 sau 0771505633, Daniela

  Transport microbuz(caldura, aer conditionat, instalatie audio), atmosfera relaxanta plina de istorie si spiritualitate, insotitor grup.
  *masa va fi asigurata pe cont propriu, nefiind inclusa in pret.Autocarul opreste pe parcurs pentru aprovizionare.Pretul nu include vizita muzeelor de la manastiri sau a altor obiective.Traseul poate suferi mici modificari in functie de vreme sau restrictii de circulatie

PELERINAJ DE SFINTII APOSTOLI PETRU SI PAVEL, 29 IUNIE LA BISERICA DIN BICFALU

Wednesday, June 23rd, 2010

Plecare: Brasov

Vom particpa la sluja Sfintei Liturgii la biserica din Bicfalau .

Bicfalău este un sat străvechi, atestat documentar încă de la începutul secolului al XIV-lea.

Ca să ajungi acolo, pe drumul dinspre Braşov şi Sfântul Gheorghe trebuie să faci la dreapta când ajungi în comuna Ozun, din Covasna, comună de care satul aparţine.

Contextul istoric a facut ca de 70 de ani, in biserica din Bicfalau sa nu faca vreun botez, cununie sau inmormantare.

Cum aflam de la parintele Serafim, parintele paroh, inaintea lui preotul vedea cerul din altar.

Astăzi, biserica – o clădire în stil brîncovenesc, văruită în alb, înconjurată de o livadă de meri – îşi deschide porţile în fiecare săptămînă şi la fiecare sărbătoare. Îi trec pragul cele cîteva familii de români ortodocsi, dar şi alţi localnici. Preotul Serafim îi primeşte pe toţi.

Se mai viziteaza: Biserica din Chichis- unde se afla o icoana, pictura a printelui Arsenie Boca.

Manastirea Marcus

Ctitorie a Maicii Starete Serafima Comsa (constructie inceputa din 1991), manastirea este situata pe un LOC SFANT, care de secole adaposteste , succesiv, asezaminte monahale ridicate si apoi distruse .
In anul 1950, Suzana Comsa a ridicat, de una singura, o manastire intreaga, biserica, cateva chilii si un mic paraclis, care au fost distruse de comunisti in anul 1973.
Parintele ARSENIE BOCA spunea despre acest loc : “mai, voi nu aveti idee ce loc este asta! Asta e un loc sfant. Vor canta ingerii din cer aici, caci e sfintenie mare…! … Suzana, tu vei face manastire acolo, dar nu va tine mult. Nu voi mai fi eu atuncea si nu vei mai trai nici tu, cand cineva din neamul tau o va ridica iarasi si va dainui.” Si a venit randul maicii Serafima, nepoata Suzanei Comsa, care la nici 23 de ani era stareta peste o poiana goala.

Pret: 18 ron/persona

Tel.: 0745099864 sau 0771505633

PELERINAJ LA MANASTIRILE DIN MARAMURES 24-27 IUNIE

Monday, June 7th, 2010

Plecare din Brasov:

Obiective vizitate:
Manastirea Bunesti

Locatie: com. Bunesti, jud. Brasov,18 km NV de Rupea, 35 km sud-est de Sighisoara
Manastirea Bunesti este ctitorita de credinciosii satului Bunesti si din imprejurimi.
Paraclisul si un grup de chilii sunt ridicate dupa 1991.


Catedrala Sighisoara
Catedrala Ortodoxa se afla pe malul nordic al Tarnavei Mari. Catedrala a fost construita intre anii 1934-1937. A fost ridicata dupa planurile arhitecului D. Petrescu in stil neo-romanesc. Turnul clopotnita se afla pe latura de vest a edificiului. Lungimea totala a catedralei este de 45 metri, iar inaltimea turnului clopotnita este tot de 45 metri. Pictura a fost executata de pictorul Anastasie Damian.
Man Sf. Dimitrie Izvoratorul de mir(Sighisoara)
Man Sanmartin(Targul Mures),
Hram: Adormirea Maicii Domnului, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil (biserica veche);
Beclean, Nasaud, Sacel,
Manastirea Moisei, Manastirea Dragomiresti, Manastirea Barsana,
Memorialul victimelor si al rezistentei(memorialul durerii)(Sighet)
Muzeul de minerologie, Manastirea Hubra( Baia Mare)
Manastirea Satra, Manastirea Rohita, Manastirea Breaza, Manastirea Rohia, Manastirea Casiel Strambu, Manastirea Lapus, Manastirea Gruiu Rotund- Targul Lapus


Dej-Gherla- Manastirea Nicula
La trei kilometri de oraşul Gherla, între dealuri, dincolo de o pădure deasă şi umbroasă se ascunde micul sat Nicula. La prima vedere, o aşezare ca oricare alta liniştită, cu oameni simpi, cu frica lui Dumnezeu. Nicula este însă un loc al credinţei, al speranţei şi al miracolelor.

Manastirea Feleac-Cluj-Feleac

Manastirea Recea- Turda-Ludus

Tg Mures sosire Brasov.
pret 270 lei-persoana
Tel: 0745099864 sau 0771505633, Daniela

Transport microbuz(caldura, aer conditionat, instalatie audio), atmosfera relaxanta plina de istorie si spiritualitate, insotitor grup.
*masa va fi asigurata pe cont propriu, nefiind inclusa in pret.Autocarul opreste pe parcurs pentru aprovizionare.Pretul nu include vizita muzeelor de la manastiri sau a altor obiective.Traseul poate suferi mici modificari in functie de vreme sau restrictii de circulatie